top of page
Billede_edited.jpg

AYURVEDA

Holistisk sundhed & nærende livsstil

Ayurveda er et af verdens ældste sundhedssystemer, og har sin oprindelse i Indien for mere end 5000 år siden.

Ayurveda betyder livets videnskab, og betegnes ofte som "mother of healing". ​

Formålet med Ayurveda er at vende tilbage til din naturlige sundhedstilstand, og skabe balance i din krop - i dit sind og i din sjæl.

Vi er alle en del af naturen og naturen er en del af os -  og derfor er en af de vigtigste faktorer inden for Ayurveda, at du lever i harmoni med kroppens naturlige rytme og naturens rytme.

​Ayurveda er et holistisk og kærligt sundhedssystem, der ser på dig som det hele unikke menneske du er.

Det er din helt egen kærlige kropsmanual til at finde hjem til dig - hvor din krop er et sundt, trygt og rart sted at være.

 Så kære dig - du er det, du har brug for. Du har selv nøglen til din egen indre healing og sundhed.

De 3 Doshaer

Inden for Ayurveda taler vi om de 3 Doshaer - eller livsenergier:

Vata - Pitta - Kapha

De er hver især forbundet med naturens 5 elementer (æter, luft, ild, vand og jord). De er en del af alt levende - alt i os og alt udenom os består af de 5 elementer.

Vi har altid alle 3 Doshaer tilstede i os, og alle sammen med vores helt egen unikke sammensætning. De er afgørende for vores krop, sind og personlighed.

Vi er alle sammen født med en unik sammensætning af de 3 Doshaer - "vores sande natur".

Det er når livet sker og vi begynder at bevæge os væk fra vores sande natur og dermed ikke lever i overensstemmelse med den - at vi oplever ubalancer fysisk og mentalt.

Vata-typer (æter og luft)

Har en tendens til at være naturligt tynde og slanke fysisk, livlige, snakkesalige og altid i bevægelse. For meget Vata kan føre til indre uro, søvnløshed, fordøjelsesbesvær, angst og omskiftelig i holdninger og følelser.

Pitta-typer (luft og ild)

Har en ild, der brænder indeni. De er intense, intelligente, handlekraftige og målorienterede med en livlig hudfarve og medium figur. De er ofte gode ledere og offentlige talere og er gode til at motivere og inspirere andre. Men for meget Pitta kan føre til  inflammation, betændelse, overdrevent perfektionisme, vrede og irritabilitet.

Kapha-typer (vand og jord)

Har fødderne solidt plantet på jorden. De er stærke og muskuløse fysisk, og de er følelsesmæssigt stabile, rolige, tålmodige, støttende og moderlige. For meget Kapha kan føre til at bære nag, være doven, få svært ved at sætte grænser, tage på i vægt og væske i hals, næse og lunger.

Ayurveda tilbyder dig et rigt perspektiv og praktiske værktøjer, så du kan lære at balancere dig selv og din sundhed - og dermed skabe dit bedste liv.

Det vigtige er - det er ikke en "one solution fits all".

Derfor er Ayurvedaen så effektiv, fordi det er personaliseret - hvad der er rigtigt for mig,

er ikke nødvendigvis det der er det rigtige for dig.

Så hvad er det du skal tage ind for at forebygge, lindre eller behandle?

Hvis du ønsker at blive klogere på din unikke Dosha sammensætning, og hvordan du balancerer den, så vil jeg med glæde hjælpe dig.

Ayurveda: About
bottom of page